AKTUALNOŚCIMiastoPowiatSportRozrywkaNaukaTurystykaNa SygnaleKącik PrasowyKulturaPrzetargi i komunikatyWybory

W Gliwicach powstaje lodziarnia Gelato Studio. Zobaczcie jak będzie wyglądała i co zaserwuje (WIZUALIZACJE)

Miasto

Właścicielka Gelato Studio, Paulina Salamończyk do tego, że to będzie niezwykłe miejsce przekonała nas w kilka minut. Pasja, z jaką mówiła o lodach, na włoską modę nakładanych szpatułką, rzemieślniczych i wyrabianych na oczach smakoszy, zrobiła na nas ogromne wrażenie. Podobnie jak same słodkości, również lokal wykonany zostanie ze smakiem. Miejsce to stanie przed nami otworem jesienią, w myśl przyświecającego właścicielce hasła "Gelato nie tylko na lato".

Galeria zdjęć


W centrum miasta, przy ul. Dubois, niedaleko GCH, w kameralnym lokalu trwają właśnie prace budowlane. Jednocześnie technolodzy żywieniowi przeprowadzają testy, na podstawie których powstaną unikalne receptury na lody rzemieślnicze, produkowane na oczach gości Gelato. W ich skład wchodzić mają jedynie naturalne i świeże składniki. Sam smak lodów inspirowany będzie włoskim pierwowzorem i w sposób właściwy dla tamtejszych "gelato", nakładany szpatułką.

– To będą lody lepsze niż najlepsze w Gliwicach – obiecuje Paulina Salamończyk. Właścicielka jakiś czas temu rzuciła prace we francuskiej korporacji i wraz z narzeczonym wyruszyła w podróż po Włoszech, gdzie próbowała, testowała i oceniała smaki tamtejszych lodów. Zrobiła to – jak podkreśla – z miłości do tego uwielbianego przez dużych i małych smakołyku.

To nie jedyna obietnica złożona przez naszą rozmówczynię. Właścicielka Gelato Studio zapowiedziała, że w ofercie znajdą się lody dla wegan, a także – uwaga – bez cukru. Co więcej, każdy gość będzie miał możliwość skomponowania własnego loda. W standardzie codziennie zostaną zaproponowane inne smaki (smaki dnia), a w tym takie, które znaleźć tam będzie można zawsze (truskawkowe, czekoladowe i śmietankowe) oraz te, które każdego dnia będą dla smakoszy pewną niespodzianką.

Plan jest taki, żeby lodziarnia otworzyła swoje podwoje pod koniec października. Widząc nasze lekkie zdziwienie Paulina Salomończyk odpowiada na nasuwające się nam na myśl pytanie, zanim zdążymy je zadać.

– My się zimy nie boimy. Czy Pani wie, że największe spożycie lodów w Europie odnotowywane jest w Finlandii?

Nasza rozmowa się kończy, ale oczekiwanie na lodziarnię pozostaje. Kuszą nas zwłaszcza lody bez cukru...

Śledźcie proces powstawania lodziarni na fanpage'u: fb.com/gelatostudiogliwice

 

 

Admin Admin

Udostępnij:


gelato studionajlepsza lodziarnia w gliwicachzdrowe lody gliwicetradycyjne lody gliwicemiejsca dla dzieci gliwice

Komentarze

Brak komentarzy...

Zostaw komentarz


POLECANE FIRMY

AKTUALNOŚCI

Głosowanie

Zobacz wyniki

KALENDARZ WYDARZEŃ

24
Piątek
Październik 2025
Październik
Po Wt Śr Cz Pt So Nd
2930
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12
imieniny:
Arety, Marty, Marcina