AKTUALNOŚCIMiastoPowiatSportRozrywkaNaukaTurystykaNa SygnaleKącik PrasowyKulturaPrzetargi i komunikatyWybory

Kwas chlebowy i jego rodzaje w sklepie Arkana Smaku

Kącik Prasowy

Arkana Smaku, to sklep online, w którym znajdziemy szereg ciekawych i potrzebnych nam produktów spożywczych. Zakładając konto w sklepie i dokonując rejestracji danych, możemy liczyć na ofertę, która sprzyjać będzie nie tylko naszemu zdrowiu i dobremu smakowi, ale także zasobom i oszczędnością portfela.

ARKANA SMAKU I CERTYFIKAT BIO

Sklep, może się poszczycić posiadaniem Certyfikatu Bio, który dla nas jako konsumentów i klientów Arkana Smaku, może oznaczać, że kupujemy produkty spożywcze, wchodzące w zakres kontroli pod względem ich produkcji ekologicznej. Mamy zatem gwarancję, że kupowane na stronie sklepu https://arkanasmaku.pl/ przetwory, pasty, słodycze, przekąski oraz świeże warzywa i owoce, są wolne od zanieczyszczeń, nawozów sztucznych i nie są modyfikowane genetycznie. Napoje orzeźwiające, to kategoria, w której znajdziemy w Arkana Smaku, między innymi kwas chlebowy. 

KWAS CHLEBOWY. SMACZNY I ZDROWY

Kwas chlebowy jest napojem, który spodobać się i przypaść do gustu, może dosłownie każdemu. Powstaje on dzięki procesom fermentacji chleba i zawiera bardzo niewielką ilość alkoholu. Jednak w ogólnie przyjętej i obowiązującej klasyfikacji, mieści się on w grupie napojów bezalkoholowych. Stąd wypijać go, możemy w dowolnej, akceptowalnej dla siebie ilości. Kwas chlebowy, uznawany jest za napój zdrowy, a receptura jego przygotowania, znana była na terenach polskich już w średniowieczu. Szeroki wybór napojów tego rodzaju, znajdziemy pod linkiem internetowym do sklepu online Arkana Smaku https://arkanasmaku.pl/pl/menu/napoje/napoje-orzezwiajace/kwas-chlebowy-5031.

Kwas chlebowy, szczególną popularnością cieszy się w krajach wschodniej oraz północnej Europy. Uznanie swoje znalazł w Rosji, na Ukrainie, Białorusi i w krajach bałtyckich. W czasach, gdy nie było jeszcze przetwórni ani zakładów, mogących zająć się produkcją kwasu chlebowego na szerszą skalę, wytwarzano go w domach oraz w przydomowych gospodarstwach. Dopiero XIX wiek, zrewolucjonizował metody jego wytwarzania. Dzięki temu możemy się dziś cieszyć, Kwasem chlebowym wileńskim, Kwasem chlebowym ostrobramskim, litewskim, bohaterskim oraz wieloma innymi jego gatunkami, jakie dostępne są w bogatej ofercie sklepu online Arkana Smaku. Oferta dotycząca kwasy chlebowego jest naprawdę szeroka. Dlatego bez problemu znajdziemy interesujący nas produkt.  

WŁAŚCIWOŚCI KWASU CHLEBOWEGO. CZY ISTNIEJE JEDNA, SPRAWDZONA RECEPTURA? 

Poszczególne receptury odmian kwasu chlebowego, oczywiście stanowią strzeżoną tajemnice, sekretem jednak nie są, jego właściwości. Wiadome jest, że gęstość dobrze przygotowanego kwasu chlebowego, musi się mieścić pomiędzy 1,006, a 1016 g/cm3, a zawartość alkoholu nie może przekraczać 2,2% jego całkowitej objętości. Substancje wyciągowe, czyli te, dzięki którym kwas chlebowy uzyskuje swój charakterystyczny smak, stanowią około 5,2% jego składu. Kolejnym czynnikiem aktywnym, jest kwas mlekowy, którego stężenie powinno wynosić od 0,18% do 0,48%. 

Admin Admin

Udostępnij:


Komentarze

Brak komentarzy...

Zostaw komentarz


POLECANE FIRMY

AKTUALNOŚCI

Głosowanie

Zobacz wyniki

KALENDARZ WYDARZEŃ

28
Poniedziałek
Listopad 2022
Listopad
Po Wt Śr Cz Pt So Nd
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1234
imieniny:
Jakuba, Stefana, Romy